top of page

gedrags-therapie

GEDRAGSTHERAPIE IS MAATWERK

Zo verschillend dat mensen van elkaar zijn, zo geldt dat ook voor onze hond. Iedere hond is anders en daarom is er geen standaardoplossing voor een bepaald gedragsprobleem. 

Gedragstherapie voor honden

gedrags-problemen

Werkwijze

kosten

kortom

Een hond met een gedragsprobleem kan voor veel stress en frustratie zorgen, bij jou als eigenaar, maar ook zeker bij de hond zelf. Het gedrag kan hierdoor alleen maar verergeren, dus hoe eerder we aan de slag gaan, hoe groter de kans is dat het probleem verbetert of zelfs opgelost kan worden!

Afhankelijk van het probleem omvat het traject een gedragsconsult van 1,5 uur of een plusconsult van 2,5 uur, nazorg en begeleiding. Voor de meeste problemen is een gedragsconsult voldoende. Bij meerdere, of complexe, problemen waarbij intensieve begeleiding en/of training nodig is, is een plusconsult vaak noodzakelijk.

 

Bij welke gedragsproblemen?

  • angst voor mensen, honden of vuurwerk/onweer

  • agressie naar mensen (visite, eigenaar, kinderen)

  • agressie naar honden (grommen, uitvallen, bijtincidenten)

  • niet alleen thuis kunnen blijven 

  • ongehoorzaamheid, zoals trekken aan de lijn of niet komen als u hem roept

  • verdedigen van de eigenaar, voerbak, speeltjes en/of ligplek

  • onzindelijkheid

  • najagen van joggers, fietsers, dieren, maar ook van schaduwen of lichtjes 

  • dwangmatig en obsessief gedrag

  • overige problemen (hyperactiviteit, overmatig blaffen, slopen of poep eten)  


Werkwijze

Ik vraag jou een online vragenlijst in te vullen, zodat ik mij goed kan voorbereiden op het gedragsconsult. Eventueel kan ik jou vragen om een filmpje te maken (alleen als het veilig is!!) van het probleemgedrag. 
Daarna kom ik bij je thuis of op de locatie waar het probleemgedrag van toepassing is voor een gedragsconsult. Het is mogelijk dat ik een gedragstest of korte wandeling doe tijdens onze afspraak om het gedrag te observeren.
Op basis van de verzamelde informatie en testen kan ik een diagnose stellen en kan ik jou vertellen wat de onderliggende motivatie(s) is voor jouw hond om dit gedrag uit te voeren.
Daarnaast leg ik direct uit hoe we dit gedrag kunnen we managen, verbeteren d.m.v. verschillende oefeningen uit te leggen en hoe u het beste met de hond om kan gaan in die situatie.


Als het nodig is, zal ik overleg plegen met jouw dierenarts.
Na afloop van het gedragsconsult maak ik een telefonische belafspraak om na 2 of 3 weken te evalueren hoe het gaat met de training. 
Het behandelplan en prognose ontvang je van mij per mail na het gedragsconsult.
Er is telefonische/schriftelijke nazorg gedurende 2 maanden. 

Kosten
De kosten van een gedragstherapietraject, inclusief verslag en nazorg, zijn afhankelijk van het type consult:
€ 195,00 voor een gedragsconsult
€ 315,00 voor een plusconsult
€ 65,00 voor een preventiespreekuur
€ 45,00 voor een telefonisch adviesconsult
€ 50,00 voor weekendtoeslag éénmalig

Deze bedragen zijn inclusief btw, exclusief reiskosten €0,35 per kilometer en eventuele parkeerkosten.  Als je verzekerd bent bij dierverzekeraars Petplan, Reaal, Ohra, Inshared of de Hema, worden de kosten afhankelijk van uw polis, geheel of gedeeltelijk, vergoed.

Een preventiespreekuur is bedoeld om gedragsproblemen te voorkomen. Het bestaat uit een huisbezoek of online-consult (indien mogelijk)  van 1 uur, waarin je direct advies krijgt en vragen kunt stellen. In sommige gevallen is een telefonisch adviesconsult af te spreken. Dit duurt 30 minuten en omvat een korte intake, uitleg van het gedrag en waarom de hond dat doet en praktisch advies. 

Privétraining of Coachingstraject
Voor sommige probleemgedragingen is het mogelijk om extra begeleiding van mij te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan trajecten van verlatingsangst of uitvallen aan de lijn. 
Samen met jou ga ik aan de slag met regels en duidelijke communicatie. Belangrijk is dat de jullie onderlinge relatie verbetert, er weer wederzijds vertrouwen ontstaat en het plezier met elkaar weer terug komt. Dat verhoogt het welzijn voor de hond, voor jezelf en de omgeving! Neem contact met mij op voor de mogelijkheden!

Effectiviteit van gedragstherapie
Na mijn bezoek ga je zelf aan de slag met de  hond en het advies wat ik gegeven heb. Hierbij hou ik ook zodanig rekening met uw mogelijkheden en wensen om de therapie zo succesvol mogelijk te maken. Echter is het wel van belang om de adviezen welke mondeling benoemd zijn en welke ook in het behandelplan staan, trouw op te volgen. Je houdt mij op de hoogte van de vorderingen en indien nodig kan de therapie worden bijgesteld.  Onze ervaring is dat veel ongewenst gedrag te veranderen is, volledig of gedeeltelijk waarbij het acceptabel en leefbaar is voor jou als eigenaar. 

Kortom:
Een gedragstherapieconsult met mij betekent dat je een brede basis mee krijgt aan kennis over jouw hond, hoe hij leert en hoe jullie het SAMEN leuk kunnen hebben, zowel binnen als buiten! Dit alles doe ik vanuit een positieve benadering van jou en jouw hond.

Gedragstherapie honden
Gedragstherapie honden
Gedragstherapie honden

Lid van:

Raad van Beheer

Werkzaam bij:

Tinley Gedragstherapie voor Dieren

Aangesloten bij:

Nederlandse Vereniging voor Gedragstherapeuten voor Honden

Lidmaatschapnummer: 1508

Ik ben gediplomeerd en geaccrediteerd kynologisch instructeur en honden gedragstherapeut middels een door de Raad van Beheer erkende opleiding.

bottom of page