top of page

OVER MIJ

MIJN NAAM IS LISA OUWERKERK

Samen met mijn man, 3 kinderen en mijn leermeester; Heidewachtel reu Brody van 8 jaar woon ik in het pittoreske Sassenheim in de Bollenstreek.

Van kinds af aan ben ik al gefascineerd door honden en hun gedrag. Nadat ik met mijn Heidewachtel als puppy, in contact kwam met de jachthondentraining was ik verkocht. Een geweldige manier om samen iets te ondernemen, iets waar de hond voor gefokt is, waar hij in kan floreren en zijn passie in kwijt kan.

 

Ik heb met mijn hond tal van SJP’s*, workingtesten, workshops en MAP’s* gelopen en daarin veel ervaring opgedaan. Momenteel volgen we zweetwerk, Balans & Coördinatie en onderhouden we jachthondentraining op recreatief niveau. 

Lisa Ouwerkerk

Tinley Gedrags-therapie voor Dieren

Gedragstherapie

Naast dit alles wat mijn hond mij geleerd heeft, heb ik ook ontzettend veel geleerd en ervaring opgedaan bij mijn eigen trainers. En nog steeds valt er veel te leren, want als voorjager en als gedragstherapeut ben je nooit uitgeleerd. Mijn basis is door deze jarenlange ervaringen en opgedane kennis zo goed, dat ik jou kan helpen in training -en probleemsituaties, zowel op het veld als thuis. 

Toen er ongewenst gedrag (uitvallen aan de lijn) ontstond bij mijn hond, ben ik mij gaan verdiepen in hoe dit heeft kunnen ontstaan. Welke signalen heb ik gemist? Wanneer is het gedrag nu precies begonnen? Wat drijft mijn hond om dit te doen? 


Zo ben ik de 3-jarige HBO-opleiding tot Hondengedragstherapeut bij DogVision gaan volgen en heb ik deze in 2023 succesvol afgerond. Tevens ben ik door de Raad van Beheer geaccrediteerd als Kynologisch Instructeur.  Ik geef op een verantwoordelijke manier advies, welke is aangepast op jou en jouw hond. Het doel is om probleemgedrag te voorkomen, te verbeteren of op te lossen. Mijn adviezen zijn gebaseerd op feiten, wetenschappelijk onderbouwd uit recente studies en ervaring. Uiteraard zijn mijn adviezen diervriendelijk. 

 

Inmiddels ben ik werkzaam bij  Tinley Gedragstherapie voor Dieren, welke al 25 jaar dé specialist in diergedrag is. Een landelijk werkende organisatie voor gediplomeerde en ervaren gedragstherapeuten. Ook ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor honden

Les van mij betekent dat je een brede basis mee krijgt aan kennis over je hond, hoe hij leert en hoe jullie het SAMEN leuk kunnen hebben, zowel op het veld als thuis! En dit alles vanuit een positieve benadering van jou en jouw hond!

Ik hoop jullie snel te zien!

Jachthondenschool

NB. De beroepstitel ‘Gedragstherapeut voor Honden’ of ‘Kynologisch Gedragstherapeut’ kent nog geen wettelijke bescherming. Dat betekent dat iedereen zichzelf zo kan noemen zonder de benodigde erkende opleiding en ervaring! Ik ben gediplomeerd en geaccrediteerd hondengedragstherapeut middels een door de Raad van Beheer erkende opleiding.

* SJP = Standaard Jachthonden Proef 
* MAP = Meervoudig Apporteer Proef

Meer informatie over de officiële wedstrijden vind je op de volgende websites:
www.orweja.nl
www.nojg.nl
www.fhn.nl
www.nimrodnederland.nl

Jachthondenschool
bottom of page